Yamaha PM TVP 2014

Yamaha presenteert nieuwe Soundbar en TV-Soundbooster Line-up voor starters

Redactie Nieuws

Zonder kabelspaghetti, zonder compromissen – met de nieuwe Yamaha Soundbar Line-up pakkende Home Cinema Sound uit één lange luidsprekerbehuizing Yamaha beschikt als uitvinder van de soundbar over een unieke expertise: televisiegeluid, speelfilms van dvd en Blu-ray en de sound van gameconsoles klonken nog nooit zo goed!

Slimme functies zorgen voor een perfecte verstaanbaarheid van spraak, verlagen het volume van reclameonderbrekingen en maken de eenvoudige bediening via smartphone en tablet mogelijk. Daarnaast past het Yamaha Soundbar Design perfect bij de huidige generatie televisietoestellen. Voor het beste stereo televisiegeluid presenteert Yamaha bovendien de TV-Soundbooster NX-B55.

Platte televisie, mager geluid: hoewel de nieuwe generatie televisies voor een indrukwekkende beeldbeleving zorgt, is de geluidskwaliteit vaak onder de maat. Met de nieuwe soundbar-modellen zoals de Digital Sound Projector YSP-1400 en het Front Surround-System YAS-152, biedt Yamaha hier een oplossing voor: uit één enkele luidsprekerbehuizing, die voor de televisie kan worden geplaatst – of aan de muur kan worden gehangen – komt een indrukwekkende surround-sound!

Digital Sound Projector YSP-1400: revolutionair 5.1-ruimtelijk geluid door geluidsreflecties
Yamaha presenteert met de YSP-1400 een nieuwe Digital Sound Projector. Binnen in de stijlvol vormgegeven behuizing bevinden zich acht beam-luidsprekers die via gerichte geluidsreflecties in de ruimte een echte 5.1 surround-sound genereren. Twee ingebouwde subwoofers met een doorsnee van 8,5 centimeter zorgen bovendien voor een krachtige bas en pakkende effectgeluiden bij Hollywood-blockbusters. Zoveel geïntegreerd subwoofer-vermogen biedt geen enkel ander soundbar-systeem!

Front Surround-System YAS-152: 7.1-sound uit één slanke soundbar
Evenals de YSP-1400 bestaat de YAS-152 ook uit slechts één enkele slanke behuizing, die door zijn extra brede afmetingen perfect past bij grote televisies met een beelddiagonaal vanaf 55 inch. Binnenin bevinden zich twee drivers van 6,5 cm en twee subwoofers met een doorsnee van 8,5 cm die voor een fantastische bas zorgen. Als Front Surround Systeem maakt Yamaha bij de YAS-152 gebruik van de AIR SURROUND XTREME-technologie – een unieke ontwikkeling van Yamaha zelf, die met slechts twee luidsprekers met behulp van complexe algoritmes een realistische 7.1 surround-sound produceert.

Het beste TV-geluid zonder luide reclameonderbrekingen
Yamaha’s technologieën Clear Voice en UniVolume zorgen voor een optimale verstaanbaarheid van spraak en een gelijkblijvend volume, bijvoorbeeld bij reclameonderbrekingen. Zo herkent UniVolume het hoge volume van reclameblokken en past het aan het filmvolume aan. De omslachtige aanpassing van het volume met de afstandsbediening behoort daarmee tot het verleden.

TV-Soundbooster NX-B55: betere TV-Sound in stereo
De TV-Soundbooster van Yamaha zorgt in een handomdraai voor een krachtige stereo-sound voor iedere flatscreen-televisie en biedt zo een geweldige film- en televisiebelevenis. Het is het ideale startersproduct voor iedereen die een beter tv-geluid wil hebben. De NX-B55 is kinderlijk eenvoudig aan te sluiten en te bedienen: met slechts één kabel wordt hij op de televisie aangesloten via de uitgang voor de hoofdtelefoon. Het volume kan worden geregeld via de afstandsbediening van de televisie.

Bediening via app en draadloze Bluetooth-muziekstreaming
De soundbar-systemen YSP-1400 en YAS-152 kunnen met de gratis HT Controller-app voor iOS en Android comfortabel via smartphone en tablet worden bediend. Bovendien is het bij de soundbars én bij de TV-Soundbooster mogelijk om muziek draadloos via Bluetooth af te spelen. Op die manier worden de drie Yamaha TV-soundspecialisten het afspeelstation van uw favoriete muziek.

Eenvoudige installatie in een handomdraai
Yamaha beschikt als uitvinder van de soundbar over een unieke expertise. Meer dan tien jaar geleden presenteerde Yamaha met de YSP-1 de eerste Digital Sound Projector. Sindsdien hebben de ontwikkelaars niet alleen de Surround-Sound-belevenis verder geperfectioneerd, maar ook bijzondere aandacht besteed aan de eenvoudige bediening. Zo is alles in een handomdraai zonder kabelspaghetti geïnstalleerd.

De nieuwe Yamaha Soundbar-systemen en de TV-Soundbooster zijn per direct verkrijgbaar in de handel. De nieuwe Line-up is daarbij bijzonder aantrekkelijk voor starters: de Digital Sound Projector YSP-1400 kost 399,00 euro (advies-verkoopprijs incl. btw), het Front Surround-System YAS-152 wordt aangeboden voor 329,00 euro (advies-verkoopprijs, incl. btw). De NX-B55 is verkrijgbaar voor 149,00 euro.

Samenvatting
Digital Sound Projector YSP-1400
Front Surround System YAS-152
TV-Soundbooster NX-B55

Verkoopprijzen (advies-verkoopprijs, incl. btw)
YSP-1400: 399,00 euro
YAS-152: 329,00 euro
NX-B55: 149,00 euro

Beschikbaarheid
Per direct

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also
Jamo S626HCS_5
Jamo vernieuwt speakers Studio serie
Het Deense audiomerk Jamo, onderdeel van de Klipsch Group, heeft een vernieuwde versie van de ...