Yamaha RX-V385 Home cinema-instap

Redactie Nieuws

Met de RX-V385 presenteert Yamaha het eerste model van de nieuwe generatie AV-receivers. De RX-V385 is het instapmodel van de nieuwe generatie AV-receivers, maar ook hier sluit Yamaha geen compromissen op het gebied van geluid. Een nieuwe 384kHz/32bit-DAC garandeert een pakkende luisterervaring in 5.1-kanaals-surround. Eventueel kan de RX-V385 ook optimaal met slechts twee luidsprekers worden gebruikt: in de eveneens nieuwe bi-amping-modus sturen twee eindtrappen een luidspreker aan en zorgen deze voor het hogetonen- of het lagetonenbereik. Het basbereik krijgt zo meer contour, de hoge tonen klinken zuiverder. Voor een flexibel home entertainment kan de RX-V385 Bluetooth zowel zenden als ontvangen. Zo is een volledig ongecompliceerde draadloze weergave van mobiele apparaten zoals smartphone of tablet mogelijk.
De Yamaha RX-V385 ( 369,-) brengt naast meeslepend geluid ook levendig beeld in de home cinema-woonkamer. Dankzij ondersteuning van 4K-Ultra-HD is de receiver compatibel met actuele en toekomstige content met hoge resolutie. Dolby Vision biedt dynamisch gerealiseerd een geweldig contrastbereik en een uitgebreidere kleurruimte. Als alternatief zijn de Yamaha meerkanaals receivers ook compatibel met de HDR-standaard.
De automatische inmeting YPAO maakt het perfect configureren van de home cinema-installatie tot kinderspel: met slechts één druk op de knop van de meegeleverde inmeetmicrofoon worden de perfecte instellingen voor de betreffende ruimte bepaald. Grootte en afstand van de luidsprekers, individuele geluidsterkte – YPAO stelt automatisch alles optimaal in. Cinema DSP perfectioneert het geluid van tv, films en videogames nog verder met de keuze uit 17 klankveldprogramma’s.
Yamaha, www.yamaha.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Audio Show iEar’ 2018
Op 17 & 18 november van 10.00 – 18.00 uur is het weer zover en ...